Ханум з фаршем і картоплею в мантоварке за смаком схожий на манти, але на його готування часу потрібно вдвічі менше, ніж на приготування мантів. Начинка може бути різною. Тісто для ханума замішується таке ж, як для пельменів. Фарш можна взяти готовий або приготувати своїми руками. Найкращим способом приготування ханума, звичайно, є мантоварка, але якщо її немає, то можна готувати на пару в мультиварці. Страва смачна і гідно святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1.5 склянки
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ханум з фаршем і картоплею в мантоварке? Коли відсутнє бажання ліпити манти, та й часу обмаль, можете приготувати це чудове блюдо узбецької кухні. Спочатку замісіть тісто для ханума. У посуд для замішування тіста налийте чисту воду.

Потім у воду розбийте два яйця і додайте половину чайної ложечки солі.

Потім налийте воду потрібну кількість рослинного масла.

Ці інгредієнти перемішайте ложкою або віночком.

Потім в цю рідку основу насипте через сито борошно.

Замісіть тісто, спочатку віночком, а потім перекладіть на присипаний борошном стіл і добре вимісіть його руками. Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте рушником і залиште для відпочинку.

За цей час підготуйте начинку для ханума. Шматочок м’яса промийте, обсушіть серветкою і наріжте на невеликі шматочки.

М’ясо перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою. Можете взяти і готовий м’ясний фарш.

Велику цибулину почистіть і наріжте маленькими кубиками. Для ханума краще порізати цибулю, ніж подрібнити на м’ясорубці разом з м’ясом.

Картоплини почистіть, промийте і також наріжте на невеликі кубики.

Зелені цибулю або пір’я часнику промийте і дрібно наріжте.

В окремий посуд помістіть м’ясний фарш, нарізані картоплю і зелень. Начинку по своєму смаку посоліть.

Потім додайте до неї чорний мелений перець.

Зіру перетріть в долонях, щоб стала пахучіше, і додайте в начинку.

Потім начинку добре перемішайте.

Замішане і відпочиле тісто розрізати на 4 шматочки, якщо у вашій мантоварке 4 решітки.

кожен коржик розкачайте в тонкі листи, як для мантів або пельменів. На аркуші тесту рівним шаром розкладіть начинку, розділивши її на 4 частини.

Потім листи з начинкою акуратно згорніть рулетами і краї тіста щільно защипайте.

Змастіть рослинним маслом решітки мантоварки і сформовані рулети. Потім ханум викладіть на решітки. Готуйте страву в мантоварке протягом 45 хвилин.

Приготований ханум з фаршем і картоплею трохи остудіть, потім перекладіть на красиве блюдо і, нарізавши на порційні шматочки, подайте до столу зі сметаною або будь-яким соусом.

Приємного апетиту!

Ханум