Ханум готують у багатьох країнах Азії. По класичному рецепту начинка загортається в тісто і утворює цілий рулет. Подають ханум на загальному блюді, а в центр рулету зазвичай завадять піалу з соусом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати ханум з фаршем і картоплею в духовці, в миску просійте борошно, розбийте яйце, всипте сіль і добре перемішайте. Далі влийте рослинне масло і кефір. Замішують тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і однорідним.

Овочі помийте, прокрутіть через м’ясорубку і змішайте їх з фаршем.

Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, викладіть на нього начинку і розрівняйте її по всій поверхні, завбачливо відступаючи від країв.

скрутіть Тісто в рулет, закріпіть краю. Лист фольги змастіть рослинною олією, покладіть на нього рулет і загорніть краї фольги.

Запікайте ханум в духовці при 200 градусах 50-60 хвилин. Потім розгорніть фольгу і запікайте блюдо ще 10-15 хвилин. Подавайте ханум на загальному блюді в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ханум