Страви, приготовані на пару найкраще зберігають свої корисні властивості. Наприклад, прийшла до нас з сходу блюдо ханум в пароварці виходить дуже соковитим і смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Фарш м’ясний – 500 – 600 гр.
  • Сіль – 12 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування ханума з фаршем на пару. У мисці змішайте яйце, сіль, воду і рослинну олію. Додайте просіяне борошно і замісіть еластичне тісто. Оберніть готове тісто у харчову плівку і залиште на півгодини.

Картоплю і цибулю очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Змішайте в мисці фарш, картоплю і цибулю, посоліть і приправте за смаком.

Тісто розділіть на дві частини. Обидві частини тонко розкачайте, змастіть рослинною олією.

Викладіть на кожен прямокутник тесту з половині начинки, відступаючи від країв по 2-3 сантиметри.

Акуратно згорніть рулети, закріпіть краю тесту. Форму пароварки змастіть рослинною олією, викладіть на неї заготовки.

Готуйте ханум в пароварці 50 хвилин. Готову страву можна посипати рубаною зеленню і полити сметаною.

Приємного апетиту!

Ханум