Ханум – ситне м’ясне блюдо, яке нагодує всю сім’ю. Необхідно замісити звичайне пельменний тісто і загорнути в нього начинку з фаршу і картоплі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати ханум з картоплею і фаршем в мультиварці? Картоплю почистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.

Додайте до картоплі фарш, подрібнену цибулю, сіль і приправи. Добре перемішайте начинку.

Борошно просійте, додайте сіль, рослинне масло і охолоджену воду. Замісити пружне тісто, яке не липне до рук. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в дуже тонкі прямокутні пласти.

На тісто викладіть начинку і розподілити її рівномірно по всій поверхні, відступаючи від країв по кілька сантиметрів.

Скатайте щільні рулети і закріпіть краю тесту. Форму змастіть рослинним маслом і покладіть на неї заготовку. Помістіть ханум в мультиварку, готуйте його на пару 40-45 хвилин. Подавайте на стіл в теплому вигляді з соусом по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Ханум