Ханум – паровий рулет з тіста на воді зі смачною начинкою. На перший погляд може здатися, що приготування цієї страви буде складним, але насправді зробити це досить легко. Начинку можна зробити різною, наприклад, змішати м’ясний фарш з картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Вода – 130 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Яловичина – 400 гр.
  • Баранячий жир – 50 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Зіра – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати ханум з фаршем і картоплею в мантышнице. У мисці змішайте борошно, сіль і теплу воду. Замісити пружне тісто, воно повинно добре відлипати від рук.

Картоплю і цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Яловичину і баранячий жир пропустіть через м’ясорубку. Змішайте в мисці фарш, картоплю і цибулю, додайте сіль, зіру, перець і коріандр за смаком.

Тісто розділіть на дві частини і дуже тонко розкачайте їх.

На тісто викладіть начинку, рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Потім поверніть рулети, закріпіть вільні краї.

Ґрати мантышницы змастіть рослинною олією, викладіть на неї отримані заготовки.

Готуйте ханум на пару 45-50 хвилин. Готову страву можна змастити вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Ханум