Ханум має форму рулету. Особливо ніжним він виходить із тонко розкачаного тіста і легкого курячого м’яса. Ханум може стати відмінною альтернативою манта, причому процес його приготування набагато простіше і швидше.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Курячий окорочок – 1 шт.
- Заморожена суміш овочів – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Картопля – 1 шт.
- Вода – 50 – 80 мл
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати ханум з куркою та картоплею легко! Стегенце відваріть в підсоленій воді до готовності. Остудіть його і відокремте м’ясо від кісток.
У мисці змішайте просіяне борошно і сіль, влийте воду, рослинне масло і замісіть тісто.
Картоплю наріжте кубиками, овочеву суміш повністю розморозьте.
Тісто тонко розкачайте, розкладіть на ньому начинку з курячого м’яса і овочів. Згорніть рулет і закріпіть краю.
В каструлю великого розміру налийте воду, доведіть її до кипіння, додайте пару лаврових листів. У киплячу воду опустіть рулет, стежте за тим, щоб він не прилипав до стінок. Варіть 10-15 хвилин.
Подавайте ханум в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ханум