Апетитне і поживне блюдо, приготоване на пару. Відмінна ідея для званої вечері і сімейного обіду. Виходить дуже ситно і смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Вода – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Свинячий фарш – 350 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 1 шт.
  • Кріп – 3 шт.
  • Петрушка – 3 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати класичний ханум в мантоварке, змішуємо борошно, холодну кип’ячену воду, яйце і сіль.

Все добре перемішуємо і формуємо густе, еластичне тісто.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими квадратиками.

Болгарський перець промиваємо, розрізаємо на дві частини і чистимо від насіння. Потім також ріжемо його кубиками.

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії 10 хвилин, потім додаємо перець і смажимо ще 10 хв, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.

Картоплю чистимо і натираємо на тертці з великими пластівцями.

Змішуємо фарш, перець з цибулею і картоплю. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Розкачуємо тісто в формі кола. Викладаємо начинку і звертаємо в рулет. Тепер заливаємо літр води в мультиварку, встановлюємо чашу для готування на пару і викладаємо кермі, заокруглюючи його. Включаємо мультиварку в режимі «На пару» і залишаємо на 50 хв.

Змащуємо готовий ханум вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Ханум