Смак супу харчо багато в чому визначається методом готування, тобто томлінням страви, що можливо тільки в печі. Мультиварка, підтримуючи високу температуру і не допускаючи активного кипіння супу, допоможе вам приготувати такий суп з будь-якими інгредієнтами, а основою класики є яловичина, рис, кислий соус, терті горіхи, часник і прянощі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина на кістці – 300 гр.
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Ткемалі – 150 мл
- Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати класичне харчо в мультиварці просто! Насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування супу харчо в мультиварці. Холодною водою промийте м’ясо і ножем відокремте кісточку. М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Цибулини і зубки часнику очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
мультічашу налийте трохи олії, увімкніть програму «Смаження» по замовчуванню і в розігрітому маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості. Потім до смаженій луку перекладіть шматочки яловичини і, періодично помішуючи їх лопаткою, обсмажте з усіх боків і до закінчення програми.
Потім у чашу покладіть кісточку від м’яса і пересипте рис, трохи промивши його холодною водою.
Очищені волоські горіхи подрібніть будь-яким способом: ножем або блендером і пересипте їх до смаженій м’ясу.
Потім насипте в чашу приправу хмелі-сунелі, чорний і гострий перець, додайте за смаком сіль і соус ткемалі.
Потім вміст чаші залийте киплячою водою до позначки на стінки чаші – 1,5 л. Лопаткою всі інгредієнти з водою перемішайте.
Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Суп» на 1 годину.
Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку і покладіть в суп подрібнені зубки часнику і дрібно нарізану свіжу зелень. Суп спробуйте на смак і відкоригуйте, якщо чогось не вистачає. Залиште суп харчо на програмі «Підігрів» на 10-20 хвилин для настоювання, а потім можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами