Смак супу харчо багато в чому визначається методом готування, тобто томлінням страви, що можливо тільки в печі. Мультиварка, підтримуючи високу температуру і не допускаючи активного кипіння супу, допоможе вам приготувати такий суп з будь-якими інгредієнтами, а основою класики є яловичина, рис, кислий соус, терті горіхи, часник і прянощі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина на кістці – 300 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Ткемалі – 150 мл
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати класичне харчо в мультиварці просто! Насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування супу харчо в мультиварці. Холодною водою промийте м’ясо і ножем відокремте кісточку. М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Цибулини і зубки часнику очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

мультічашу налийте трохи олії, увімкніть програму «Смаження» по замовчуванню і в розігрітому маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості. Потім до смаженій луку перекладіть шматочки яловичини і, періодично помішуючи їх лопаткою, обсмажте з усіх боків і до закінчення програми.

Потім у чашу покладіть кісточку від м’яса і пересипте рис, трохи промивши його холодною водою.

Очищені волоські горіхи подрібніть будь-яким способом: ножем або блендером і пересипте їх до смаженій м’ясу.

Потім насипте в чашу приправу хмелі-сунелі, чорний і гострий перець, додайте за смаком сіль і соус ткемалі.

Потім вміст чаші залийте киплячою водою до позначки на стінки чаші – 1,5 л. Лопаткою всі інгредієнти з водою перемішайте.

Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Суп» на 1 годину.

Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку і покладіть в суп подрібнені зубки часнику і дрібно нарізану свіжу зелень. Суп спробуйте на смак і відкоригуйте, якщо чогось не вистачає. Залиште суп харчо на програмі «Підігрів» на 10-20 хвилин для настоювання, а потім можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами