Харчо – традиційний національний грузинський суп, приготований з яловичини з рисом, горіхами і ткемалі. Класичний харчо досить пряний, гострий. Я хочу поділитися рецептом харчо з баранини по-грузинськи. Перше блюдо виходить неймовірно ароматним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 1 л
- Волоський горіх – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 4 зуб.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Помідори консервовані – 400 гр.
- Перець чилі – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Кінза – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт приготування харчо з баранини по-грузинськи смачний! Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Кінзу сполосніть під водою. Перець чилі вимийте. Овочі та зелень викладіть в каструлю, додайте лавровий лист. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть під кришкою до готовності.
В казан або каструлю з товстим дном налити невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть попередньо подрібнену цибулину і 1 перець чилі, за бажанням заздалегідь видаліть насіння. Обсмажте кілька хвилин.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і дрібно наріжте. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Приготовану баранину відокремте від кісток і дрібно наріжте, після чого додайте до обсмаженою овочам. Бульйон процідіть, і влийте в ємність.
Часник очистіть від лушпиння, а потім роздушіть на дошці плоскою стороною ножа, додайте насіння коріандру і налийте трохи олії.
Потім додайте попередньо подрібнену кінзу, з допомогою гострого ножа подрібніть і розітріть спеції.
Подрібнену масу викладіть в суп.
Потім додайте консервовані помідори. Волоські горіхи дрібно нарубіть гострим ножем і додайте в харчо. Додайте сіль, мелену паприку і чорний мелений перець за смаком. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.
Ароматне харчо подавайте порційно, прикрасивши подрібненої кінзою.
Насолоджуйтеся апетитним харчо з баранини по-грузинськи!
Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з волоськими горіхами Харчо з часником Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами