Сьогодні хочу розповісти вам про неймовірно смачний рецепт харчо, приготовленого з баранини з використанням волоських горіхів. Блюдо володіє неймовірним ароматом і смаком. Приготуйте такий суп і почастуєте своїх рідних і близьких. Вони будуть в захваті, я вам гарантую.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 500 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Ткемалі – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 шт.
  • Морква – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Окріп – 2,5 л.
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Готувати харчо з баранини з волоськими горіхами просто! Якщо використовуєте заморожену баранину, м’ясо промийте, викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою і залиште на деякий час повністю розморозиться.

Каструлю з товстим дном, поставте на помірний вогонь і добре розігрійте, налийте невелику кількість рослинного масла. Розморожене м’ясо обсушіть і викладіть в каструлю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Викладіть до м’яса і обсмажте до рум’яної скоринки, періодично помішуючи.

Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці і відправте в каструлю.

Болгарський перець і помідори я теж використовувала заморожені. Петрушку, кінзу або сполосніть і струсіть зайву вологу. Овочі і зелень подрібніть і додайте в каструлю.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в каструлю з вмістом. Ретельно перемішайте.

Потім додайте ткемалі і томатну пасту.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала червоний мелений перець, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сіль. Гарненько перемішайте. Тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин.

Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, промийте у воді, а потім обсушити на кухонному або паперовому рушнику. Обсушені волоські горіхи подрібніть до однорідної консистенції з допомогою качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.

Подрібнені волоські горіхи викладіть в харчо, добре перемішайте. Додайте лавровий лист. Влийте попередньо підготовлений окріп. Доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин.

Гарячий ароматний суп харчо з баранини з волоськими горіхами подавайте на стіл зі сметаною порційно, прикрасивши подрібненою зеленню

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з ткемалі Харчо з томатною пастою Харчо з часником