Сьогодні хочу розповісти вам про неймовірно смачний рецепт харчо, приготовленого з баранини з використанням волоських горіхів. Блюдо володіє неймовірним ароматом і смаком. Приготуйте такий суп і почастуєте своїх рідних і близьких. Вони будуть в захваті, я вам гарантую.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 500 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Ткемалі – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 шт.
- Морква – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Окріп – 2,5 л.
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Готувати харчо з баранини з волоськими горіхами просто! Якщо використовуєте заморожену баранину, м’ясо промийте, викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою і залиште на деякий час повністю розморозиться.
Каструлю з товстим дном, поставте на помірний вогонь і добре розігрійте, налийте невелику кількість рослинного масла. Розморожене м’ясо обсушіть і викладіть в каструлю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Викладіть до м’яса і обсмажте до рум’яної скоринки, періодично помішуючи.
Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці і відправте в каструлю.
Болгарський перець і помідори я теж використовувала заморожені. Петрушку, кінзу або сполосніть і струсіть зайву вологу. Овочі і зелень подрібніть і додайте в каструлю.
Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в каструлю з вмістом. Ретельно перемішайте.
Потім додайте ткемалі і томатну пасту.
Після чого додайте улюблені спеції. Я додала червоний мелений перець, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сіль. Гарненько перемішайте. Тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин.
Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, промийте у воді, а потім обсушити на кухонному або паперовому рушнику. Обсушені волоські горіхи подрібніть до однорідної консистенції з допомогою качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.
Подрібнені волоські горіхи викладіть в харчо, добре перемішайте. Додайте лавровий лист. Влийте попередньо підготовлений окріп. Доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин.
Гарячий ароматний суп харчо з баранини з волоськими горіхами подавайте на стіл зі сметаною порційно, прикрасивши подрібненою зеленню
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з ткемалі Харчо з томатною пастою Харчо з часником