Харчо з свинини з рисом і картоплею, звичайно, не справжнє грузинське харчо з яловичини, ткемалі і горіхів, а російський варіант, адже наші супи завжди припускають наявність картоплі, моркви та цибулі. Приправи та горіхи в таке харчо додаються згідно з грузинської кухні. Готуємо в мультиварці, яка зробить наше харчо смачним, наваристим і з грузинським колоритом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинячі ребра – 1.5 кг
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 1 головка
- Ткемалі – 2 ст. л.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 4.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного харчо з свинини з рисом і картоплею в мультиварці? Спочатку приготуйте зажарку для харчо. Почистіть і помийте цибулини і моркву. Потім наріжте їх на невеликі кубики. У чашу мультиварки налийте олію і увімкніть програму «Смаження» на 20 хвилин. У розігріте масло перекладіть нарізані цибулю і моркву.
Потім очистіть від шкірки помідори, наріжте їх такими ж кубиками і покладіть в чашу. Овочі при обсмажуванні не забувайте перемішувати лопаткою.
Свинину розділіть на м’якоть і кісточки. М’якоть наріжте на маленькі шматочки, покладіть в чашу до овочів, посоліть, посипте чорним перцем або спеціями і обсмажуйте до закінчення програми смаження.
Потім м’ясо з овочами перекладіть в окремий посуд.
мультічашу покладіть свинячі кісточки, залийте водою. У бульйон покладіть очищену морквину, цибулину і пов’язаний ниткою пучок петрушки. Закрийте кришку і увімкніть програму «Суп» на 20 хвилин.
По завершенні цієї програми з супу видаліть зелень і овочі.
У бульйон покладіть промитий рис і повторно увімкніть програму «Суп» ще на 50 хвилин.
За цей час наріжте маленькими кубиками очищені солодкий перець і картоплю. Зубки часнику і кінзу дрібно нарубаєте.
Через 15 хвилин варіння супу з додаванням рису перекладіть в чашу нарізані картоплю, перець і часник, крім зелені. Потім додати засмажку і соус ткемалі. Суп посоліть за смаком. Продовжити варіння до завершення програми.
Очищені волоські горіхи подрібніть за допомогою блендера.
Після сигналу про закінчення програми в суп пересипте подрібнені горіхи і покладіть нарізану кінзу, все перемішайте і зніміть пробу. Дайте харчо 10-20 хвилин для настоювання і потім можете подавати до столу.
Смачного!