У перекладі з грузинського харчо – це яловичий суп. Для додання густоти супу в нього додають рис і овочі. А за чудовий аромат відповідають спеції і свіжа зелень.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Ткемалі – 3 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кінза – 1 пучок
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати класичний рецепт харчо з яловичини по-грузинськи? Яловичину помийте і перекладіть в каструлю. Влийте воду, додайте лавровий лист і варіть м’ясо приблизно 2 години, періодично знімайте пінку.
Рис промийте холодною водою. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.
Волоські горіхи подрібніть в блендері або кавомолці. Часник очистіть від лушпиння і стримуйте в ступці. Змішайте ці інгредієнти.
Коли м’ясо буде готове, дістаньте його з каструлі і наріжте. Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь.
У бульйон покладіть м’ясо, рис і болгарський перець.
Цибулю очистіть, наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте томатну пасту і горіхово-часникову масу. Тушкуйте засмажку на повільному вогні 3-5 хвилин, потім додайте в суп.
Далі додайте в харчо ткемалі, сухі приправи і рубану зелень, проварити суп ще 5-7 хвилин. Наприкінці посоліть суп по смаку і вимкніть вогонь. Перш ніж, як подати суп на стіл, дайте йому настоятися під кришкою 15 хвилин.
Приємного апетиту!
Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з ткемалі Харчо з яловичини по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами Харчо по-грузинськи з яловичини з рисом