Харчо з яловичини в казані – це традиційне блюдо східної кухні. Готувати харчо – справа клопітка і трудомістка, проте заради такого чудового смаку можна попрацювати. Найкраще для приготування такої страви підходить спеціальна посуд, а саме казан.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Рис білий – 120 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Часник – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Аджика (суха) – 2 ч. л.
- Ткемалі – 5 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Кінза – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Цибуля ріпчаста – 0,5 пучків
- Масло олію – для смаження
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як приготувати харчо з яловичини в казані? М’ясо промийте під проточною водою, наріжте і покладіть його в каструлю.
У каструлю влийте воду і поставте м’ясо варитися.
Коли вода закипить, зніміть ложкою піну і додайте в бульйон лавровий лист, одну цибулину і моркву. Варіть 1,5-2 години.
Решті цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте.
Волоський горіх подрібніть будь-яким зручним способом. Можна натерти його на тертці, порубати ножем або подрібнити в блендері.
Томатну пасту змішайте з аджикою, соусом ткемалі і щіпкою цукру.
Рис промийте під проточною водою і залиште набухати.
Коли м’ясо буде готове, дістаньте його з каструлі, бульйон процідіть.
поставте Казан на вогонь, влийте олію і обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.
Потім додайте суміш з соусів, перемішайте і тушкуйте 5-6 хвилин.
Далі влийте в казан бульйон і покладіть м’ясо, варіть 5-7 хвилин.
Додайте в казан рис, січену зелень, спеції і сіль. Прикрийте казан кришкою, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
Перевірте рис на готовність, якщо він став м’яким, то можна знімати харчо з вогню. Перед тим як подати на стіл, залиште під кришкою на 5 хвилин.
Приємного апетиту!
Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами