Для тих, хто хоче при виїзді з друзями на природу почастувати їх чимось новеньким замість традиційного шашлику, пропонується цікавий рецепт хашлама з баранини на багатті. Блюдо смачне, ароматне і буде відмінною закускою до будь-яких напоїв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Баклажан – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Пиво (світле) – 1 л
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з баранини на вогнищі? Для приготування хашлама добре промийте баранину і наріжте на порційні шматочки.
Овочі почистіть, промийте і наріжте на кільця чи півкільця. Ці продукти пошарово покладіть в казан, трохи утрамбовуючи кожен шар. Послідовність шарі така: помідори, солодкий перець, баклажани, цибулю і баранина. М’ясо посипте спеціями за смаком. На м’ясо викладіть овочі в зворотній послідовності, щоб помідори були верхнім шаром.
Свіжу зелень (базилік, кріп і петрушку) дрібно нашаткуйте і засипте нею всі продукти в казані.
Потім залийте хашламу світлим пивом, заповнюючи казан до верхнього краю. Пиво добре розкриє смакові властивості цієї страви. Казан щільно закрийте кришкою, поставте на розлучений багаття і на великому вогні доведіть до кипіння.
Потім вогонь зменшіть, щоб страва тільки трохи кипіло. Через 40 хвилин гасіння хашламу посоліть і ложкою трохи перемішайте.
Потім покладіть в казан гострий перець, що додасть страві особливу родзинку смаку і потушкуйте ще протягом 40-50 хвилин. Потім казан можете знімати з багаття.
Готову хашламу з баранини на багатті розлийте ополоником в порційні тарілки і можете пригощати своїх друзів.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи