Без особливих зусиль ви можете приготувати це оригінальне кавказьке блюдо і порадувати своїх гостей і близьких смачним обідом. Для цієї хашлама найкраще підходять баранячі реберця. Готуємо на пиві і для ситності додамо в блюдо картоплю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1.5 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Приправа для м’яса – за смаком
- Сіль – за смаком
- Пиво (світле) – 1.5 склянки
- Картопля – 1 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати хашламу з баранини на пиві, баранячі реберця наріжте на шматочки, якщо вони довгі, разрубите навпіл.
Цибулю і перець почистіть, промийте і потім разом з помідорами наріжте на великі півкільця. Нашатковані овочі розділіть на 2 частини, адже укладати їх треба в два шари. Петрушку дрібно наріжте.
На дно казана укладіть половину шинкованої лука. Поверх його укладіть половину баранячих реберець. На м’ясо покладіть нарізані помідори з перцем і посипте їх сіллю і приправою.
Потім в такому ж порядку укладіть інші м’ясо і овочі. Налийте в казан світле пиво. Закрийте Казан кришкою і поставте на невеликий вогонь. Тушкуйте хашламу в течение1–1,5 години. За цей час овочі і м’ясо дадуть достатньо свого соку і алкоголь повністю випарується, залишивши в страві свій аромат.
Поки страва гаситься, відваріть до готовності очищену картоплю.
Після закінчення цього часу хашлама з баранини на пиві буде готова. У порційні тарілки розкладіть відварену картоплю і залийте його хашламой. До цієї страви можна подати коньяк.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи