Хашламу з курки можна приготувати не тільки вдома на плиті, і в умовах природи на багатті – буде ще смачніше. Для даного рецепту не потрібно безлічі продуктів, а страва виходить дуже ситним і ароматним. Приготування хашлама на багатті може стати відмінною альтернативою шашликів і успішно увійти в сімейну традицію – варто лише один раз спробувати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Коріандр – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт хашлама з курки на багатті простий у приготуванні! У даному випадку використовуємо курячі ніжки, також відмінно підходять і стегна. Обсушуємо їх паперовими рушниками.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики.

Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо й ріжемо на товсті кружечки. Дуже ошатний вигляд можна надати хашламе, якщо при нарізці використовувати фігурний ніж. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими шматками.

В казані розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо курячі ніжки, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажуємо курку до рум’яної скоринки, періодично перевертаючи кожен шматочок. Після того, як ніжки стануть рум’яними, витягаємо їх з казана і відкладаємо в сторону.

В олію, висипаємо нарізану ріпчасту цибулю і шматочки моркви. Обсмажуємо їх при помішуванні до прозорості цибулі.

Потім закладаємо картоплю. Перемішуємо всі разом і готуємо пару хвилин, щоб картопля зовсім злегка зарум’янилася.

Вливаємо воду, додаємо сіль і перемішуємо. Закриваємо казан кришкою і доводимо вміст до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо при слабкому кипінні протягом тридцяти-сорока хвилин м’якості картоплі.

Після закінчення зазначеного часу казан відкриваємо і кладемо в хашламу обсмажені курячі ніжки. Додаємо чорний мелений перець, хмелі-сунелі за смаком. Перемішуємо, знову закриваємо кришкою і продовжуємо готувати ще десять-п’ятнадцять хвилин, щоб всі смаки об’єдналися, а курка стала соковитіше.

Готову хашламу подаємо в гарячому вигляді, розклавши по глибоким порційним міскам разом з бульйоном. Поверхня страви обов’язково посипаємо дрібно порізаними пір’ям зеленого лука.

Приємного апетиту!

Хашлама в казані Хашлама з курки Хашлама на багатті в казані