Любителі кавказьких страв оцінять це смачне і ситне страву з баранини з пивом, що представляє по суті гарячу юшку з овочів і м’яса. Таку хашламу часто готують на природі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина (стегно) – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Часник – 1 головка
- Пиво (світле) – 0.5 л.
- Базилік свіжий – 50 гр.
- Кінза – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з баранини по-вірменськи з пивом? М’якоть баранини добре промийте, розділіть ножем на м’язи і наріжте поперек волокон на середні шматочки.
Овочі почистіть, помийте і наріжте на півкільця цибулі. Часник наріжте на колечка. Помідори і перець (можна різного кольору) наріжте на шматки довільної форми. Нарізані овочі розділіть на дві частини.
Зелень промийте і дрібно наріжте.
Тепер всі підготовлені продукти укладіть шарами в казан. Послідовність шарів така: половина цибулі, помідорів і перцю. На них – шар м’яса. Баранину посоліть і посипте спеціями за смаком. Потім знову решта нарізані овочі в зворотному порядку: перець, помідори і цибулю. Вміст казана залийте світлим пивом.
Розпаліть багаття або вогонь у вогнищі. Поставте на вогонь казан з хашламой і щільно закрийте кришку.
Томіть хашламу на невеликому вогні (тільки щоб тихенько кипіла) протягом 2,5 годин. За 10-15 хвилин до кінця процесу готування додайте в хашламу нарізаний часник і зелень і все акуратно перемішайте. Приготовану хашламу з баранини на пиві подайте до столу гарячою.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи