Хашлама з яловичини по-вірменськи відноситься до категорії густих кавказьких супів, приготованих з великої кількості м’яса і овочів зі спеціями і зеленню. Готується страва у казані або каструлі з товстим дном, щоб інгредієнти не підгоріли і практично у власному соку, тільки додається трохи пива, щоб прискорити процес приготування.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – 2 пучка
  • Пиво (світле) – 500 мл.
  • Картопля – 2 кг
  • Сіль – за смаком
  • Паприка мелена – на смак

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хашлама з яловичини по-вірменськи? Помідори промиваємо, нарізаємо на кружечки і половину їх укладаємо на дно посуду для приготування хашлама.

Яловичину з кісточкою миємо, нарізаємо на середні шматочки і викладаємо поверх помідорів. М’ясо солимо за смаком.

Чистимо моркву і цибулю. Шаткуємо цибулю на півкільця, моркву нарізаємо на кружечки. На м’ясо викладаємо половину цих овочів рівним шаром і трохи посипаємо сіллю.

Потім викладаємо половину нарізаних на кружечки баклажанів. Їх також трохи солимо.

Болгарський перець чистимо, миємо, нарізаємо на великі шматочки і викладаємо половину перцю поверх баклажанів. Перець посипаємо меленою паприкою.

Потім викладаємо другий шар овочів в такому ж порядку. Часник чистимо і шаткуємо на тонкі пластинки. Кладемо їх поверх баклажанів.

Другий шар баклажанів посипаємо паприкою і наливаємо до інгредієнтів світле пиво.

Все блюдо покриваємо шматочками болгарського перцю.

Хашламу ставимо на середній вогонь і під закритою кришкою, доводимо до кипіння.

Тушкуємо хашламу на маленькому вогні 3-3,5 години. Блюдо під час гасіння не перемішуємо.

Перед закінченням готування кладемо на блюдо дрібно нарізану свіжу зелень.

Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо до готовності в окремій каструлі.

В порційні тарілки кладемо відварену картоплю, розкладаємо приготовану хашламу і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи