Хашлама з баранини в казані – це справжня домашня їжа. Приготувати її нескладно. Баранину можна взяти з кісточками, тобто ту, з якої вже не приготувати плов або шашлик. М’ясо і овочі укладаються в казан пошарово, і чим більше шарів, тим смачніше. Готується хашлама в казані зовсім без додавання рідини і масла.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати хашламу з баранини в казані. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама. Овочі почистіть і промийте. М’ясо помийте і наріжте на шматочки.
Лук нашаткуйте на товсті півкільця і одну третину їх викладіть на дно казана.
Нашаткуйте на товсту соломку солодкий перець і третю частину його укладіть поверх лука.
На перець укладіть третю частину нарізаних на тонкі часточки помідорів. Це буде овочевий подушкою для м’яса.
На цю подушку укладіть половину шматочків м’яса і посипте їх сіллю і спеціями.
Потім на м’ясо у такій же послідовності повторно укладіть другу третину нарізаних цибулі і перцю.
На них укладіть часточки помідорів.
На помідори викладіть інше м’ясо і посипте його сіллю і спеціями.
Решта овочі викладіть на м’ясо третім шаром.
закрийте Казан кришкою (вона не дасть випарується овочевого соку) і поставте на мінімальний вогонь. Тушкуйте хашламу протягом 3 годин.
Потім приготовлену хашламу з баранини в казані можете розкладати в тарілки і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи