Хашлама з баранини в казані – це справжня домашня їжа. Приготувати її нескладно. Баранину можна взяти з кісточками, тобто ту, з якої вже не приготувати плов або шашлик. М’ясо і овочі укладаються в казан пошарово, і чим більше шарів, тим смачніше. Готується хашлама в казані зовсім без додавання рідини і масла.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати хашламу з баранини в казані. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама. Овочі почистіть і промийте. М’ясо помийте і наріжте на шматочки.

Лук нашаткуйте на товсті півкільця і одну третину їх викладіть на дно казана.

Нашаткуйте на товсту соломку солодкий перець і третю частину його укладіть поверх лука.

На перець укладіть третю частину нарізаних на тонкі часточки помідорів. Це буде овочевий подушкою для м’яса.

На цю подушку укладіть половину шматочків м’яса і посипте їх сіллю і спеціями.

Потім на м’ясо у такій же послідовності повторно укладіть другу третину нарізаних цибулі і перцю.

На них укладіть часточки помідорів.

На помідори викладіть інше м’ясо і посипте його сіллю і спеціями.

Решта овочі викладіть на м’ясо третім шаром.

закрийте Казан кришкою (вона не дасть випарується овочевого соку) і поставте на мінімальний вогонь. Тушкуйте хашламу протягом 3 годин.

Потім приготовлену хашламу з баранини в казані можете розкладати в тарілки і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи