Хашлама з баранини з додаванням картоплі буде у вас корисним, ситним і поживним обідом. Готується вона в казані. Баранина і овочі викладаються в певній послідовності і тушкують у власному соку. Продукти, зазначені в рецепті до айви, є обов’язковими для хашлама. Інше додавайте по своєму смаку. Якщо хочете приготувати хашламу, схожу на суп, можете додати пиво або воду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Картопля – 4 шт.
- Баклажан – 3 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Айва – 0.5 шт.
- Капуста білокачанна – 3 аркуша
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Зіра – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати хашламу з баранини з картоплею в казані, спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама.
Баранину промийте, наріжте на великі шматочки і покладіть в казан, щоб жир був донизу. Потім баранину посипте сіллю, чорним перцем і додайте зіру (її трохи розітріть в руках для більшого аромату).
Всі овочі почистіть і промийте. Потім їх нашаткуйте на середні шматочки довільної форми. На м’ясо укладіть нашатковані овочі в такій послідовності: цибуля, помідори, баклажани і картоплю. Важливо, щоб картопля була вище шару помідорів, інакше може стати твердим.
Потім на картоплю покладіть шматочки солодкого перцю і скибочки айви. Айва надає хашламе приголомшливий аромат і деяку насолоду.
Два листа капусти нарвете на шматочки і покладіть поверх перцю. В середину блюда помістіть неочищену часникову голівку. Посипте все подрібненою петрушкою.
Поверх страви покладіть цілий лист капусти. Казан накрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Коли хашлама закипить, вогонь зробіть невеликим і тушкуйте страву протягом 1-1,5 години. Час гасіння залежить від кількості продуктів.
Приготовану в казані хашламу з баранини з картоплею подайте до столу гарячою.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи