Кавказька хашлама готується просто, але досить довго. Дуже зручно, що під час приготування страву не потрібно заважати, перевертати і щось поетапно додавати. У цей процес можна дуже вдало вписати мультиварку. Вона надає рівномірний нагрів на інгредієнти зі всіх сторін і не дозволяє натуральним сокам продуктів випаровуватися. В результаті хашлама виходить особливо насиченою і ароматною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 800 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Біле сухе вино – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з курки в мультиварці? Відразу готуємо овочі, щоб потім їх швидко відправити безпосередньо в чашу. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружальцями середньої товщини. Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки і нарізаємо кружальцями аналогічно картоплі.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на вузькі пір’я або півкільця. Часник звільняємо від лушпиння і ріжемо на тонкі поперечні слайсы.
Болгарські перці очистити від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть тонкими смужками.
Для хашлама використовуємо м’ясисті ділянки курки: стегна, ніжки або стегенця цілком. Зрізаємо надлишок шкіри і обсушуємо курку рушником.
В чашу мультиварки викладаємо половину нарізаних кружальцями помідорів. Злегка солимо і перчимо. На томати кладемо курку, посипаємо її сіллю, чорним меленим перцем і слайсами часнику. Потім розподіляємо рівним шаром половину ріпчастої цибулі. Частина болгарського перцю викладаємо на цибулю. Слідом за перцем відправляємо в чашу гуртки картоплі. Посипаємо картоплю сіллю і чорним меленим перцем. Потім шари повторюємо і викладаємо продукти, що залишилися в тій же послідовності.
Після того, як всі компоненти будуть покладені в чашу, петрушку дрібно рубаємо і кінзу. Засипаємо зеленню поверхневий шар. Вливаємо вино.
Чашу встановлюємо в мультиварку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на годину-півтора. Важливо, щоб курка і картоплю стали повністю м’якими. Під час приготування перемішувати хашламу не потрібно – вона не пригорить і рівномірно протушкується. Готову страву розкладаємо по порційним піали разом з бульйоном. Подаємо в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Хашлама з курки