Кавказька хашлама готується просто, але досить довго. Дуже зручно, що під час приготування страву не потрібно заважати, перевертати і щось поетапно додавати. У цей процес можна дуже вдало вписати мультиварку. Вона надає рівномірний нагрів на інгредієнти зі всіх сторін і не дозволяє натуральним сокам продуктів випаровуватися. В результаті хашлама виходить особливо насиченою і ароматною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 800 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Біле сухе вино – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати хашламу з курки в мультиварці? Відразу готуємо овочі, щоб потім їх швидко відправити безпосередньо в чашу. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружальцями середньої товщини. Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки і нарізаємо кружальцями аналогічно картоплі.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на вузькі пір’я або півкільця. Часник звільняємо від лушпиння і ріжемо на тонкі поперечні слайсы.

Болгарські перці очистити від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть тонкими смужками.

Для хашлама використовуємо м’ясисті ділянки курки: стегна, ніжки або стегенця цілком. Зрізаємо надлишок шкіри і обсушуємо курку рушником.

В чашу мультиварки викладаємо половину нарізаних кружальцями помідорів. Злегка солимо і перчимо. На томати кладемо курку, посипаємо її сіллю, чорним меленим перцем і слайсами часнику. Потім розподіляємо рівним шаром половину ріпчастої цибулі. Частина болгарського перцю викладаємо на цибулю. Слідом за перцем відправляємо в чашу гуртки картоплі. Посипаємо картоплю сіллю і чорним меленим перцем. Потім шари повторюємо і викладаємо продукти, що залишилися в тій же послідовності.

Після того, як всі компоненти будуть покладені в чашу, петрушку дрібно рубаємо і кінзу. Засипаємо зеленню поверхневий шар. Вливаємо вино.

Чашу встановлюємо в мультиварку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на годину-півтора. Важливо, щоб курка і картоплю стали повністю м’якими. Під час приготування перемішувати хашламу не потрібно – вона не пригорить і рівномірно протушкується. Готову страву розкладаємо по порційним піали разом з бульйоном. Подаємо в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Хашлама з курки