Приготувати хашламу з яловичини з картоплею в мультиварці досить просто, тільки треба гасити протягом 2,5 годин. Рідина в страву не додається. М’ясо гаситься в овочевому соку і набуває чудовий томатний смак. Готуємо хашламу з яловичини, так як вона містить менше жиру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Картопля – 5 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Червоне сухе вино Червоне напівсухе вино – 100 мл
- Масло рослинне – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хашламу з яловичини з картоплею в мультиварці. Для адигейської солі візьміть сухі спеції і очищені зубки часнику.
В невелику піалу насипте звичайну сіль і додайте подрібнений часникодавку часник.
Потім насипте спеції, які у вас є.
Все добре перемішайте. Цією сіллю будемо солити хашламу. Її можна приготувати про запас, підсушити і зберігати в закритій баночці.
Яловичину, бажано не стару, промийте і наріжте на середні шматочки.
Чашу мультиварки змастіть рослинною олією. На дно чаші укладіть половину нарізаних на товсті гуртки помідорів.
На помідори викладіть шматочки яловичини і посипте м’ясо адигейської сіллю.
Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибуля нашаткуйте на півкільця. Часник наріжте на тонкі слайсы.
На м’ясо викладіть нарізані цибулю і часник.
Поверх цибулі викладіть нарізану на соломку перець. Якщо у вас багато овочів, шари можете повторити.10
Очищену картоплю наріжте на кружечки і викладіть поверх овочів.11
Верхнім шаром укладіть помідори, що залишилися. Налийте в келих трохи червоного вина. Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Тушкування» на 2,5 години.
Після закінчення цього часу хашламу з яловичини з картоплею трохи перемішайте, розкладіть по порційних тарілках, декоруйте свіжою зеленню і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею