Тісто для хліба зазвичай замішується на воді із застосуванням дріжджів. Але також успішно можна обійтися і без них, використовуючи інші рідини: молоко, сироватку, кефір. На кефірі готовий хліб завжди виходить середньої щільності, досить пористий і «пружний». Скоринка виходить менш золотистої, якщо порівнювати з дріжджовими варіантами хліба на воді, а ось м’якуш може похвалитися вираженими порами, які особливо красиво виглядають на зрізі остиглого вироби.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль велика – 0.5 ч. л.
  • Прованські трави – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати хліб на кефірі в хлібопічці Мулинекс просто! В чашу хлібопічки просіваємо борошно пшеничне. Поверх висипаємо сіль та цукровий пісок. Вливаємо вказану кількість кефіру, висипаємо на нього соду.

Далі висипаємо в чашу прованські трави. Як варіант, можна використовувати будь-яку комбінацію пряних трав за бажанням.

В останню чергу вливаємо олію. Добре, якщо це буде нерафінований варіант холодного віджиму – він дає характерний оливковий аромат і присмак, який у цьому хлібі буде дуже доречний.

Ставимо чашу в хлібопічку і вибираємо режим швидкого замісу хліба, згідно інструкції – в залежності від конкретної моделі приладу назва і номер програми будуть відрізнятися. Важливо розуміти, що заміс не повинен бути більше, ніж десять-п’ятнадцять хвилин, щоб вуглекислий газ від реакції соди і кефіру не встиг вийти з тіста. Після замісу вибираємо програму випічки «Швидкий хліб» на вагу 750 грам. Натискаємо «Старт».

Після звукового сигналу чашу з готовим хлібом дістаємо, перевертаємо догори дном і витягаємо буханець. Кладемо хліб на решітку і повністю охолодити.

Приємного апетиту!

Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Мулинекс Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на кефірі в хлібопічці