Випічка житнього хліба в домашніх умовах останнім часом користується все більшою популярністю серед господинь, що стало можливим з появою чудового кухонного девайса – хлібопічки. Житній хліб на заквасці має велику цінність в порівнянні з пшеничним, до того ж він корисний для організму. Сучасні хлебопечки мають повну програму (заміс, розстойка і випічка), що дозволяє приготувати такий хліб.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Житнє обдирне борошно – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Закваска – 50 гр.
- Мед – 20 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Цукор-пісок – 10 гр.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати хліб на заквасці в хлібопічці Редмонд, спочатку підготуйте опару для випічки хліба. У відерце хлібопічки перемістіть закваску або кислий стартер, додайте 100 мл чистої води, 100 г житнього борошна і трохи перемішайте.
Встановіть на хлібопічці програму «Заміс», час – 4 години. За цей час опара підніметься і збільшиться в об’ємі вдвічі.
Після закінчення цього часу піднялася опару додайте в потрібній кількості всі інші продукти.
Залиште тісто в відерці на 1 годину, щоб воно добре підійшло. Після закінчення цього часу встановіть програму «Заміс» на 15 хвилин.
Замішане тісто залиште в хлібопічці ще на 1 годину для повторного підйому і розстійки. На цьому етапі тісто можна перекласти в пакет і на ніч залишити в холодильнику, щоб випікати хліб вранці.
Потім тесту руками надайте гладку форму, щоб при випічці хліб був рівним. Приберіть з відерця размешиватель. Тісто перекладіть в відерце. Встановіть програму «Житній» або «Хліб з добавками», вага – 750 г, колір кірочки –«середній», час – 1,5 години. Натисніть кнопку «Старт/Стоп». Після сигналу про завершення програми спечений хліб на заквасці перекладіть на решітку, остудіть і можете подати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Житній хліб в хлібопічці Житній хліб на заквасці в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб на воді в хлібопічці