З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом хрусткого і корисного цільнозернового хліба на заквасці, приготованого в хлібопічці. Ароматний хліб виходить з ніжним і повітряним м’якушкою і апетитною скоринкою. Приготуйте, і ви будете в захваті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Закваска – 125 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 185 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Борошно цільнозернові (пшеничкая) – 440 гр.
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хліба на заквасці з цільнозерновий борошна в хлібопічці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування корисного хліба. Приблизно за 8-10 годин дістаньте закваску з холодильника.
У металевий посуд викладіть мед і вершкове масло, влийте молоко. Поставте на повільний вогонь і зігрійте до теплого стану.
У підігріту масу додайте закваску, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Потім просіяти половину пшеничного цільнозерновий борошна. Перемішайте дерев’яною ложкою.
Отриману масу викладіть в чашу хлібопічки і просійте борошно. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французька булка», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Тісто досить збільшиться в об’ємі.
Закрийте кришку приладу. Почнеться процес підняття, а потім випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть цільнозерновий хліб.
Повністю остудіть ароматний цільнозерновий хліб на заквасці і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Кенвуд Хліб на заквасці в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці