В хлібопічці Редмонд можна приготувати не тільки сірий, білий або житній хліб, але і кукурудзяний. Хліб з додаванням кукурудзяного борошна вийде розсипчастим, ароматним і пухнастим. Він відмінно підходить не тільки до перших страв, але і для бутербродів і грінки з сиром.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Борошно кукурудзяне – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 350 мл
- Масло вершкове – 35 гр.
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати хліб з кукурудзяного борошна в хлібопічці Редмонд просто! Зважуємо вказану кількість пшеничного та кукурудзяного борошна, просіваємо її на сито в окрему миску і добре перемішуємо.
В окремому посуді молоко нагріваємо, розтоплюємо в ньому вершкове масло і цю суміш охолоджуємо до 30-40°С. Потім цю рідку основу переливаємо в відерце хлібопічки. Насипаємо до молока сіль і цукор.
Потім у відерце пересипаємо суміш двох видів борошна, і додаємо сухі дріжджі.
Встановлюємо на хлібопічці програму «Білий хліб», вага – «750 г», колір кірочки – «Середній». Час установлено за промовчанням. Під час замісу дивимося за станом колобка тесту, щоб він був еластичним, однорідним і не прилипав до стінок приладу. При замісі тіста можна лопаткою відокремлювати від стінок відерця.
До закінчення програми кришку хлібопічки не відкриваємо, інакше хліб може осісти. Спечений кукурудзяний хліб перекладаємо на решітку, щоб охолов і відпочив. Потім нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Білий хліб в хлібопічці Кукурудзяний хліб в хлібопічці Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці