Будинки зовсім не складно приготувати цей смачний хлібний квас. Щоб напій вийшов більш ароматним і смачним – використовуйте чорний житній хліб. Такий напій відмінно втамовує спрагу в спеку, поліпшить апетит і подарує багато користі вашому організму.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб – 0,5 кг
- Вода – 3 л
- Свіжі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Родзинки – 10 шт.
- Лимон 0.25 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хлібного квасу в домашніх умовах. Чорний хліб попередньо наріжте на невеликі шматки і підсушіть в духовці. Перекладіть хлібні сухарі в банку і влийте в неї окріп. Залиште заготівлю постояти 8 годин, прикривши марлею.
масу Процідіть через марлю, віджимаючи хлібний макуха, і поверніть рідина в банку. У тару покришіть дріжджі і всипте цукор. Лимон обдайте окропом, наріжте на дрібні частини, приберіть кісточки і залийте окропом на 5 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту. Перекладіть шматки лимона в банку з суслом. Ретельно перемішайте заготовку.
Прикрийте банку марлею і залиште бродити на 8 годин в кімнаті. Процідіть квас через марлю.
Всипте в нього промитий ізюм.
Закрийте банку поліетиленовою кришкою і коли з’являться бульбашки на поверхні, поставте його в холодильник на 5 годин. Напій може зберігатися 2-3 дні.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри