Будинки зовсім не складно приготувати цей смачний хлібний квас. Щоб напій вийшов більш ароматним і смачним – використовуйте чорний житній хліб. Такий напій відмінно втамовує спрагу в спеку, поліпшить апетит і подарує багато користі вашому організму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житній хліб – 0,5 кг
  • Вода – 3 л
  • Свіжі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Родзинки – 10 шт.
  • Лимон 0.25 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хлібного квасу в домашніх умовах. Чорний хліб попередньо наріжте на невеликі шматки і підсушіть в духовці. Перекладіть хлібні сухарі в банку і влийте в неї окріп. Залиште заготівлю постояти 8 годин, прикривши марлею.




масу Процідіть через марлю, віджимаючи хлібний макуха, і поверніть рідина в банку. У тару покришіть дріжджі і всипте цукор. Лимон обдайте окропом, наріжте на дрібні частини, приберіть кісточки і залийте окропом на 5 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту. Перекладіть шматки лимона в банку з суслом. Ретельно перемішайте заготовку.

Прикрийте банку марлею і залиште бродити на 8 годин в кімнаті. Процідіть квас через марлю.

Всипте в нього промитий ізюм.

Закрийте банку поліетиленовою кришкою і коли з’являться бульбашки на поверхні, поставте його в холодильник на 5 годин. Напій може зберігатися 2-3 дні.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри