У багатьох сім’ях жодне святкове застілля не обходиться без холодцю, а на новорічному столі він вважається обов’язковою стравою. В даний час це смачне блюдо швидко і смачно приготувати в мультварке «Мулинекс». Готується холодець на програмі «Гасіння» протягом 6 годин, тому господині ставлять варитись холодець на ніч, а потім після автоматичного перемикання приладу на «Підігрів» смак холодцю тільки поліпшується. Готуємо з свинячої рульки і курячих стегенець.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свиняча рулька – 800 гр.
  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Горошок зелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати холодець в мультиварці Мулинекс просто! Свинячу рульку можете попередньо протягом кількох годин вимочити в холодній воді. Стегенця рульку і добре промийте. У рульки поскобліть ножем шкіру.

Потім помістіть їх у чашу мультиварки «Мулинекс». Покладіть в чашу очищені моркву, цибулину, лаврові листи і горошки перцю.

Потім залийте ці інгредієнти холодною водою до рівня верхньої позначки. Додайте ложку солі.

Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Тушкування» на 6 годин. Приблизно через 1 годину відкрийте кришку і зніміть всю пінку з поверхні бульйону.

Варіть холодець до закінчення програми. Потім можете на деякий час залишити в режимі «Підігрів».

З звареного холодцю вынимите м’ясо з овочами. Цибуля можете викинути, а морква залиште для декору. Бульйон процідіть на друшляку з шматочком марлі. Для холодцю потрібен прозорий бульйон. Обов’язково зніміть пробу і додайте сіль, якщо замало.

Потім можете формувати холодець в красивою посуді. На дно посуду (порційних мисочок) покладіть нарізані на тонкі скибочки зубки часнику і моркву. Потім покладіть зелений горошок. Овочі залийте невеликою кількістю бульйону і залиште, щоб холодець трохи схопився.

За цей час м’ясо відокремте від кісточок і руками розберіть на маленькі шматочки.

Шматочки м’яса розкладіть в мисочки і акуратно залийте процідженим бульйоном.

Холодець залиште на пару годин при кімнатній температурі, а потім переставте в холодильник для повного застигання.

Холодець в мультиварці «Мулинекс» готовий. Перед подачею на стіл миски на 30 секунд опустіть в гарячу воду і перевернути холодець на порційні тарілки. Красиво декорують його зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Холодець без желатину в мультиварці Холодець в мультиварці Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в мультиварці