Легкий, але поживний холодець з курки з додаванням желатину. Для насиченості обов’язково використовуємо частини птиці з кістками, наприклад, гомілку або стегно. Для яскравості і привабливості візьмемо моркву, а для аромату – часник. Формувати холодець можна як у великих формах, так і в порційних. В останньому випадку страва виглядає святковіше і цікавіше.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячі ніжки – 1 шт.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Вода – 1,2 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 2 гілки
  • Желатин швидкорозчинний – 30 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з курки на бульйоні з желатином, курячі частини добре промиваємо, видаляємо надлишок жиру, якщо він є. Моркву очищаємо від шкірки, ріпчаста цибуля промиваємо, лушпиння знімаємо.

Укладаємо підготовлене м’ясо в об’ємну каструлю, закладаємо ріпчасту цибулю і моркву, лавровий лист і горошини перцю, заливаємо водою у зазначеній кількості. Солимо за смаком і ставимо на плиту.

Після того, як вміст закипить, з’явиться пінка. Її обов’язково знімаємо шумівкою, щоб бульйон залишався чистим.

Варимо курку при повільному кипінні протягом сорока-п’ятдесяти хвилин. Після перших двадцяти п’яти хвилин філе дістаємо, щоб не переварити його, а ніжку на кістки залишаємо і варимо далі.

Коли з варінням буде покінчено, даємо бульйону і курці охолонути до комфортної температури. Цибулю можна викинути, а моркву і ніжку витягаємо і кладемо до філе. Бульйон проціджуємо. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Отриману кашку кладемо в бульйон, перемішуємо.

Далі всипаємо в охолоджений бульйон швидкорозчинний желатин і заважаємо, поки гранули не розчиняться. Відставляємо рідина в сторону на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Поки бульйон з желатином настоюється, куряче філе нарізаємо шматочками. М’якоть ніжки відокремлюємо від кісток і також нарізаємо кубиками. Морква ріжемо тонкими скибочками.

Щоб готовий холодець виглядав апетитно і привабливо, важливо правильно укласти м’ясо та інші інгредієнти до заливки бульйоном. На дно форми або порційних розеток укладаємо шматочки вареної моркви.

Наступним шаром кладемо кубики курятини.

Бульйон знову нагріваємо до теплого стану, щоб весь желатин розчинився, і заливаємо поверх м’яса. Поверхня прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець з курки в каструлі Холодець з курки з желатином