Для даного рецепту пропонуємо використовувати ніжки або стегна – це м’ясо соковите, що в готовому холодець відчувається дуже добре. Щоб відтінити ніжну курятину і додати яскравих фарб, при складанні холодцю додаємо зелений горошок і шматочки моркви – страва приймає зовсім інший вигляд! А при подачі не забуваємо про свіжу зелень.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 2 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Горошок зелений – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати холодець з курки в каструлі з желатином? Курячі стегна та ніжки добре промиваємо під проточною водою. Якщо є бажання знизити калорійність готового страви, то знімаємо шкіру. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, залишаємо цілком. Ріпчасту цибулю моєму і знімаємо піну. Часник чистимо та миємо. Готуємо прянощі.
Підготовлені шматки курки складаємо в каструлю і заливаємо водою в такій кількості, щоб вона ледь покривала птицю.
Також кладемо в каструлю підготовлені цибулю з морквою, часник, лаврове листя, запашний перець, сіль і чорний мелений перець. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Знімаємо пінку, закриваємо кришку, знижуємо температуру до мінімуму і варимо протягом двох годин. Кипіння обов’язково підтримуємо повільним – так бульйон збереже чистоту і прозорість.
Після закінчення часу варіння знімаємо каструлю з плити і даємо вмісту охолонути, щоб не обпектися. Виймаємо м’ясо, відокремлюємо волокна від кісток.
Бульйон проціджуємо. Відміряємо півсклянки, поміщаємо в окрему миску і додаємо желатин (бульйон повинен бути гарячим). Ретельно розмішуємо і залишаємо на півгодини. Потім розмішуємо ще раз до повного розчинення, після чого проціджуємо в основну масу бульйону і перемішуємо.
На дно форм кладемо відокремлене від кісток куряче м’ясо, шматочки моркви і зелений горошок.
Заливаємо підготовленим бульйоном. Оформлений холодець ставимо на холод до повного застигання. Для цього потрібно приблизно чотири-п’ять годин. При подачі прикрашаємо поверхню холодцю гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець з курки з желатином Холодець класичний