Холодець з курки можна приготувати і на святковий стіл як закуску, і як ситний перекус запас на кілька днів. Погодьтеся, зручно дістати з холодильника тарілочку поживного холодцю і швидко поїсти. Відварити курку в бульйоні зручно в мультиварці – процес не вимагає контролю, потрібно лише підготувати продукти і виставити відповідну програму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Желатин швидкорозчинний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з курки з желатином в мультиварці, курку промиваємо, надлишок шкіри і жир зрізаємо. Розрізаємо птицю на частини, щоб було зручніше скласти їх у чашу і потім відокремлювати м’ясо.

В чашу мультиварки кладемо шматки курки і заливаємо їх водою до максимальної позначки.

Встановлюємо чашу в прилад, закриваємо кришку і вибираємо програму «Тушкування» на п’ять годин. Після закінчення трьох годин варіння відкриваємо кришку і закладаємо очищений цибулю і моркву цілком. Також кладемо прянощі: лаврове листя і обидва види перцю. Солимо за смаком. Закриваємо кришку і довариваем залишилися дві години.

Після варіння чашу дістаємо і даємо трохи охолонути вміст. Потім витягуємо шматки курки і моркву. Бульйон проціджуємо, прянощі і цибулю викидаємо. Руками відокремлюємо курятину від кісток.

На дно глибоких тарілок укладаємо курятину, зверху насипаємо невелику кількість чорного меленого перцю і розподіляємо пропущений через прес часник.

Желатин покласти в окрему невелику ємність і заливаємо склянкою процідженого бульйону. Перемішуємо і залишаємо на двадцять хвилин, після чого трохи нагріваємо суміш і повністю розчиняємо гранули. Змішуємо желатинову рідина з основною масою бульйону.

Моркву нарізаємо тонкими фігурними скибочками і вкладаємо їх поверх курячого м’яса в тарілках. Заливаємо бульйоном з желатином. Ставимо поки ще рідкий холодець в холодильник і даємо йому застигнути протягом п’яти-шести годин.

Готовий холодець подаємо з хлібом, картоплею і різними соусами.

Приємного апетиту!

Холодець в мультиварці Холодець в мультиварці Редмонд Холодець з желатином Холодець з курки в мультиварці Холодець з курки з желатином