Холодець з курки в мультиварці Рэдмонд точно варто спробувати приготувати! Складаємо в чашу разом з птахом цибулю і моркву, спеції і прянощі, закриваємо кришкою і забуваємо на кілька годин. прилад забезпечить повільне тихе ловлення – ідеальні умови для приготування холодцю. Розварюється м’ясо на ніжні волокна, а бульйон виходить дуже насиченим, і при цьому нічого контролювати не потрібно. Щоб холодець добре застиг без додавання желатину, обов’язково додаємо курячі лапки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 1,3 кг
- Курячі лапки – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1,3 л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з курки в мультиварці Рэдмонд, курку і лапки добре промиваємо під проточною водою.
Зрізаємо з птиці надлишок жиру, а також знімаємо шкіру – це знизить жирність готового холодцю.
У лапок зрізаємо фаланги з кігтями. Нарізаємо птицю на частини.
Підготовлені шматки курки і лапки складаємо в чашу мультиварки. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, залишаємо цілком.
Ріпчасту цибулю моєму, але лушпиння не видаляємо – вона забезпечить гарний колір бульйону.
Закладаємо в чашу до курки цибулю з морквою, додаємо горошки перцю, гвоздику, лаврове листя, сіль за смаком.
Заливаємо воду в чашу інгредієнти повинні бути злегка покриті рідиною. Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо режим «Гасіння» на чотири години.
Після закінчення часу програми прилад відключаємо і даємо чаші разом з вмістом охолонути до комфортної температури. Виймаємо курку, лапки, цибулю, прянощі і моркву. Цибулю, лапки і спеції викидаємо. М’ясо відокремлюємо від кісток, морква нарізаємо на фігурні шматочки довільної форми.
Бульйону даємо злегка охолонути до теплого стану – так на поверхні зможе відокремитися жирова плівка. Її потім знімаємо і викидаємо. Бульйон проціджуємо.
На дно форм кладемо шматочки моркви і зелень.
Поверх акуратно укладаємо підготовлене м’ясо. Часник очищаємо, промиваємо і пропускаємо через прес. Розкладаємо потроху часнику в кожну форму.
Заливаємо процідженим бульйоном. Сформований холодець ставимо на холод для застигання.
буде Потрібно приблизно чотири-п’ять годин, щоб блюдо стало щільним.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець без желатину Холодець в мультиварці Холодець в мультиварці Редмонд Холодець з курячих ніжок