Якщо хочеться побалувати себе домашнім холодцем, то пропонуємо приготувати його з свинячих ніжок, рульки і курки. Ці частини свинини забезпечать відмінне застигання, високу поживність і насичений смак. Курятина додасть ніжності і соковитості. Під час варіння, стандартно, кладемо до м’яса цибулю і моркву. Часник ж закладаємо вже на етапі складання холодцю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Курка – 1 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 3 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з свинячих ніжок, рульки і курки. Свинячі ніжки і рульку ретельно промиваємо. Ножем добре зачищаємо шкіру, щоб вона стала світлою. Курку моєму. Для зручності всі м’ясні продукти можна розрізати на частини поменше.
Укладаємо м’ясо в каструлю і заливаємо холодною водою. Залишаємо на три години – так вийде кров, і бульйон після варіння буде більш прозорим.
Після замочування воду зливаємо, м’ясо промиваємо і закладаємо назад в каструлю. Заливаємо такою кількістю води, щоб всі шматки були покриті. Відразу додаємо очищений ріпчасту цибулю. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Після закипання знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо три години, підтримуючи повільне неактивний кипіння.
Після закінчення зазначеного часу закладаємо в каструлю очищену моркву, лаврове листя, горошини чорного перцю і сіль. Продовжуємо варити все разом ще одну годину.
Після закінчення варіння шумівкою витягаємо все м’ясо разом з кістками в окремий посуд. Даємо йому охолонути до теплої температури. Морква зберігаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито. З м’яса видаляємо всі кісточки і хрящі. М’якоть поділяємо на волокна. Укладаємо підготовлене м’ясо у форми для холодцю. Очищений часник пропускаємо через прес і отриману кашку розподіляємо по всім формам поверх м’яса. Далі ріжемо моркву на невеликі шматочки і викладаємо їх на м’ясо. Заливаємо бульйоном.
Ставимо майбутній холодець в холодильник – йому знадобиться п’ять-шість годин для застигання.
Приємного апетиту!
Холодець в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок, рульки і курки Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець класичний