Якщо хочеться побалувати себе домашнім холодцем, то пропонуємо приготувати його з свинячих ніжок, рульки і курки. Ці частини свинини забезпечать відмінне застигання, високу поживність і насичений смак. Курятина додасть ніжності і соковитості. Під час варіння, стандартно, кладемо до м’яса цибулю і моркву. Часник ж закладаємо вже на етапі складання холодцю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинячі ноги – 1 шт.
  • Курка – 1 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з свинячих ніжок, рульки і курки. Свинячі ніжки і рульку ретельно промиваємо. Ножем добре зачищаємо шкіру, щоб вона стала світлою. Курку моєму. Для зручності всі м’ясні продукти можна розрізати на частини поменше.

Укладаємо м’ясо в каструлю і заливаємо холодною водою. Залишаємо на три години – так вийде кров, і бульйон після варіння буде більш прозорим.

Після замочування воду зливаємо, м’ясо промиваємо і закладаємо назад в каструлю. Заливаємо такою кількістю води, щоб всі шматки були покриті. Відразу додаємо очищений ріпчасту цибулю. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Після закипання знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо три години, підтримуючи повільне неактивний кипіння.

Після закінчення зазначеного часу закладаємо в каструлю очищену моркву, лаврове листя, горошини чорного перцю і сіль. Продовжуємо варити все разом ще одну годину.

Після закінчення варіння шумівкою витягаємо все м’ясо разом з кістками в окремий посуд. Даємо йому охолонути до теплої температури. Морква зберігаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито. З м’яса видаляємо всі кісточки і хрящі. М’якоть поділяємо на волокна. Укладаємо підготовлене м’ясо у форми для холодцю. Очищений часник пропускаємо через прес і отриману кашку розподіляємо по всім формам поверх м’яса. Далі ріжемо моркву на невеликі шматочки і викладаємо їх на м’ясо. Заливаємо бульйоном.

Ставимо майбутній холодець в холодильник – йому знадобиться п’ять-шість годин для застигання.

Приємного апетиту!

Холодець в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок, рульки і курки Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець класичний