Якщо у вас є кухонний помічниця – скороварка, я пропоную скористатися їй і приготувати неймовірно апетитний, ароматний і наваристий холодець з яловичини. Закусочне блюдо виходить смачним, і відмінно виглядатиме на будь-якому святі.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Яловичі ноги – 2 шт.
  • Яловичина або Яловичина на кістці – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 3,5 л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати холодець з яловичини в скороварці просто! Свинячу рульку і яловичі ніжки гарненько промийте, зачистіть ножем, викладіть в чашу скороварки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою. Додайте овочі, сіль, лавровий лист і чорний перець горошком і залийте холодною водою.

Закрийте кришку скороварки і клапан випускання пари. На панелі приладу встановіть програму «М’ясо», час приготування: 1 годину 15 хвилин. Готуйте до закінчення програми.

Після звукового сигналу вимкніть прилад, відкрийте клапан і кришку скороварки. Гарячий бульйон обережно процідіть в окрему ємність. М’ясо повністю остудіть, відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Підготуйте ємності для холодцю. Потім викладіть підготовлене м’ясо, рівномірно розподіливши його, зверху викладіть подрібнений часник.

Розсолом залийте м’ясо бульйоном так, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності і помістіть в холодильник застигати мінімум на 10 годин, а краще на всю ніч.

Я часто використовую силіконові формочки для кексів, так страва виглядає оригінально.

Апетитний холодець з яловичини, приготований в скороварці, викладіть на блюдо для подачі і прикрасьте зеленню і гірчицею, а потім подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся холодною закускою!

Холодець Холодець з свинини і яловичини Холодець з яловичини Холодець із яловичих ніг Холодець класичний