Чудова страва для повсякденного меню, так і на святковий стіл. Доведеться повозитися з приготуванням, зате тарілочку з готової ситної закускою можна потім подати в будь-який момент. Для прикраси не забуваємо використовувати зелень, а в якості смакової супроводу ідеально підходить гірчиця або хрін.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 400 гр.
  • Свиняча рулька – 400 гр.
  • Свинячі вуха – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Часник – 6 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинячих ніжок, рульки і вух? Свинячі ніжки, рульку і вуха моєму у великій кількості проточної води. Шкіру ретельно зачищаємо ножем до повністю світлого стану. Ніжки і рульку разрубаем на частини поменше для зручності при варінні.

Кладемо підготовлене м’ясо в каструлю. Заливаємо такою кількістю води, щоб покрити вміст.

Додаємо очищений ріпчасту цибулю, чищенную моркву цілком, лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю і сіль за смаком.

Відправляємо каструлю на плиту і доводимо майбутній холодець до кипіння. Піну на поверхні знімаємо, температуру плити знижуємо і варимо чотири години, підтримуючи неактивний кипіння.

Після завершення варіння виймаємо з бульйону всі шматки свинини, даємо їм охолонути до комфортної температури.

Бульйон проціджуємо. Спеції, цибуля і морква далі не використовуємо.

Відокремлюємо м’ясні волокна від кісток. Вухо і отриману м’якоть нарізаємо дрібно ножем.

Змішуємо отриману м’ясну масу з бульйоном.

Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також кладемо в отриману масу, перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності досолює.

Розкладаємо масу по формах або глибоких тарілках. Ставимо холодець в холодильник на п’ять-шість годин до повного застигання.

Подаємо готовий холодець прямо у формах або, розрізаємо на шматочки.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі