Запікання качки вимагає чимало часу. Особливо, якщо мова йде про птицю цілком. Але якщо тушку порізати на шматочки і використовувати рукав для запікання, то процес можна істотно скоротити за часом. А щоб не готувати гарнір окремо, пропонуємо разом з шматочками качки і запекти картоплю. М’ясо буде виділяти ароматний жирок, який просочить овочі і зробить їх дуже смачними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 – 1,5 кг
  • Картопля – 7 – 10 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати качку в рукаві шматочками з картоплею в духовці просто! Тушку качки зачищаємо від поверхневих забруднень, смалимо, якщо потрібно, зрізаємо жирові ділянки в області шиї і куприка, промиваємо.

Потім ріжемо тушку на порційні шматочки. Обсушуємо кожен шматок від зайвої вологи.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо бульби шматками довільної форми невеликого розміру.

Шматки птиці і порізану картоплю складаємо в миску. Додаємо сіль, чорний мелений перець суміш спецій для курки.

Вливаємо олію.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Часникову кашку також додаємо в миску.

перемішуємо Руками шматки качки з картоплею, одночасно розподіляючи спеції з маслом.

Відрізаємо відповідний за розміром шматок рукава для запікання. Закладаємо в нього суміш картоплі і качки.

Зав’язуємо рукав з обох сторін. Робимо тонкий прокол по центру, щоб міг виходити пар при запіканні.

Поміщаємо наповнений рукав у форму для запікання або на деко і ставимо його в розігріту до 200 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо страву протягом однієї-півтори години, поки картопля і качине м’ясо не стануть повністю м’якими.

Після закінчення зазначеного часу рукав розрізаємо зверху і розкриваємо. Даємо качці з картоплею добре зарум’яниться: досить буде запікати ще п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Готову страву дістаємо з духовки. Перекладаємо качині шматочки разом з картоплею на сервірувальне блюдо і подаємо до столу в гарячому вигляді. На гарнір вдало підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Качка в духовці шматочками Качка з картоплею в духовці Качка шматочками в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік