Пропоную скористатися чудовим рецептом шикарного холодцю, приготованого з свинини і яловичини без використання желатину. Холодна закуска прикрасить своєю присутністю будь-яке застілля або дружні посиденьки. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 20 порц.
- Свиняча рулька – 1,5 кг
- Яловичі ноги – 1,8 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати холодець з свинини і яловичини без желатину? Свинячу рульку і яловичу ногу при необхідності зачистити ножем і гарненько промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3 години.
З ріпчастої цибулі зніміть верхній шар лушпиння.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, розріжте на кілька частин.
Овочі викладіть в каструлю. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Варіть м’ясо ще 4 години.
Гарячий бульйон обережно процідіть в окрему ємність. М’ясо повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте.
Часник очистіть від лушпиння, роздушіть плоскою стороною ножа і подрібніть, а потім додайте до м’яса. Добре перемішайте.
По дну ємностей рівномірно розподіліть м’ясо, залийте бульйоном, щоб він повністю покрив м’ясо.
Додайте чорний мелений перець. Остудіть холодець, а потім накрийте кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник застигати на 8-10 годин, але краще всього на ніч. Застиглий холодець з свинини і яловичини без желатину подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини в каструлі Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки в каструлі