Апетитний домашній холодець можна приготувати з свинячої голови. Такий спосіб досить популярний і дозволяє отримати максимально концентрований і ситний продукт.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Голова свиняча – 0,5 шт.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Часник 8 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування холодцю зі свинячої голови в домашніх умовах смачний! Свинячі продукти ретельно промиваємо і обтираем щіткою. Заливаємо водою і ставимо на плиту.
Після кипіння міняємо воду і додаємо в каструлю очищену моркву, сіль, перець. Варимо на повільному вогні 5 годин.
Готові свинячі частини остуджуємо і відокремлюємо від них шматочки м’яса, яке далі розкладаємо по глибоких тарілках. Сюди ж відправляємо і подрібнені зубчики часнику.
Заливаємо все це добре процідженим теплим бульйоном.
Доповнюємо блюдо кружечками вареної моркви і ставимо в холодильник на 10 годин.
Після того, як холодець зі свинячої голови буде повністю готовий, подаємо до столу з соусом і ароматною зеленню.
Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину