Щоб холодець був максимально прозорим, свинячі ніжки і рульку рекомендуємо замочити в холодній воді перед варінням – так з м’яса вийде кров, і бульйон залишиться чистим. Якщо на шкірі свинячих частин є волоски, обов’язково їх смалимо над вогнем, а після цього зачищаємо поверхню ножем. Желатин додавати в холодець з таким складом не доведеться, він відмінно застигне і так.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свиняча рулька – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і рульки без желатину, свинячі ніжки і рульку моєму і ретельно зачищаємо ножем. Укладаємо в широку каструлю і заливаємо холодною водою. Залишаємо замачиваться на кілька годин. Після цього воду зливаємо, а свинячі частини знову промиваємо.
Повертаємо ніжки і рульку в каструлю, вливаємо воду в такій кількості, щоб покрити м’ясо на півсантиметра і ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо чотири години. Потім додаємо очищений ріпчасту цибулю, моркву, чищений картоплю, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком. Варимо все разом ще одну годину.
Після варіння ніжки і рульку витягуємо з каструлі, остуджуємо і розбираємо на кістки і м’якоть. Кістки викидаємо, а м’якоть нарізаємо шматочками і укладаємо в миску. Часник очищаємо і подрібнюємо ножем. Посипаємо м’ясо в мисках часником.
Бульйон проціджуємо через марлю або дрібне сито і заливаємо їм м’ясо з часником в мисках.
Повністю остуджуємо холодець і прибираємо в холодильник для застигання.
Через п’ять-шість годин бульйон застигне, і холодець вже можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець класичний