За пропонованим рецептом ви приготуєте легкий літній суп з маринованої буряків. Буряк можна придбати в магазині або попередньо замаринувати будинку. У даному рецепті вам пропонується зробити борщ на кефірі з додаванням газованої води, свіжих огірків, відварених яєць і зелені. Набір інгредієнтів можете змінити по своєму смаку. Цей борщ обов’язково потрібно витримати в холодильнику не менше години, щоб він настоявся і придбав свій освіжаючий смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк маринована – 1 банка
- Огірки – 3 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кефір – 1 л
- Вода мінеральна – 1 л
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати холодний борщ з маринованої буряків? На крупну тертку подрібніть відварені яйця, свіжі огірки і маринований буряк. Перекладіть ці продукти в посуд для приготування холодного борщу.
Зелений лук і кріп промийте і дрібно наріжте. Щоб цибуля не був жорстким, трохи перетріть його з сіллю. Зелень перекладіть в посуд до натертим інгредієнтів.
Залийте все охолодженим кефіром і добре перемішайте. Потім налийте в каструлю холодну газовану воду і ще раз перемішайте.
Додайте в борщ гірчицю, сік лимона і по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Борщ перемішайте і зніміть пробу.
Посуд з приготованим холодним борщем поставте на 1 годину в холодильник. Потім можете наливати в порційні тарілки і подавати до обіду. У кожну тарілку для декору покладіть скибочки красиво нарізаного огірка, половинки яєць і свіжу зелень.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка