Холодний борщ – це прекрасна альтернатива окрошку. Цей рецепт першого страви підійде для обіду в жарку погоду, він втамовує голод і освіжає. При цьому досить швидко і просто готується.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 4 шт.
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Шинка – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Сметана – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода кип’ячена – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати холодний борщ з шинкою? Всі овочі помити. Буряк і картоплю відварити в мундирах до готовності, остудіть, очистіть, буряк натріть на крупній тертці, картоплю наріжте дрібними кубиками. Яйця зваріть в круту, остудіть, зніміть шкаралупу, натріть на тертці.
Шинку наріжте невеликими кубиками. Огірки наріжте кубиками, зелень порубаєте ножем. З’єднайте картоплю, шинку, огірки, зелень і яйця, перемішайте.
Додайте до інгредієнтів буряк, полийте соком половини лимона, додати охолоджену кип’ячену воду, приправте і посоліть за смаком, перемішайте. Поставте каструлю в холодильник мінімум на три години.
Розлийте охолоджений борщ з шинкою по мисках, заправте сметаною і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ холодний з м'ясом Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка Холодник по-білоруськи