Холодний борщ – це прекрасна альтернатива окрошку. Цей рецепт першого страви підійде для обіду в жарку погоду, він втамовує голод і освіжає. При цьому досить швидко і просто готується.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 4 шт.
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Шинка – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати холодний борщ з шинкою? Всі овочі помити. Буряк і картоплю відварити в мундирах до готовності, остудіть, очистіть, буряк натріть на крупній тертці, картоплю наріжте дрібними кубиками. Яйця зваріть в круту, остудіть, зніміть шкаралупу, натріть на тертці.

Шинку наріжте невеликими кубиками. Огірки наріжте кубиками, зелень порубаєте ножем. З’єднайте картоплю, шинку, огірки, зелень і яйця, перемішайте.

Додайте до інгредієнтів буряк, полийте соком половини лимона, додати охолоджену кип’ячену воду, приправте і посоліть за смаком, перемішайте. Поставте каструлю в холодильник мінімум на три години.

Розлийте охолоджений борщ з шинкою по мисках, заправте сметаною і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ холодний з м'ясом Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка Холодник по-білоруськи