Холодник – це смачний літній суп східнослов’янської кухні, який в наші дні не втрачає свою популярність. Його назва говорить сама за себе. Та спекотної пори він просто не замінимо. Це дуже ситне, апетитне і освіжаюче блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 500 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 5 – 6 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кефір – 1.5 л.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати холодник на кефірі з відвареної буряком легко! Для початку відварюємо буряк. Щоб буряк варилася швидше, можна розрізати її на половинки і відправити у вже киплячу воду.
Також відварюємо яйця круто. Варимо 10 хв, після кипіння і охолоджуємо їх холодною водою.
Огірок миємо й нарізаємо невеликою соломкою.
Зелений лук також промиваємо і дрібно кришимо кільцями.
Готові яйця також потрібно дрібно порізати, а буряк натерти на тертці.
Складаємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо кефіром. Якщо необхідно, додаємо сіль, але холодник можна подавати і без солі. Ставимо його в холодильник на 1,5-2 години. Перед подачею додаємо сметану.
Приємного апетиту!
Борщ на кефірі Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка Холодник на кефірі