Літо – пора холодних супів. І ні один і них так не втамовує спрагу, як освіжаючий холодник на сметані. Крім того, це ароматне і смачне блюдо ще і дуже поживне, тому, скуштувавши його, ніхто не залишиться голодним. А на радість хазяйці цей суп ще й легкий і швидкий у приготуванні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Буряк – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Оцет яблучний 6% – за смаком
- Вода кип’ячена – 1 л.
Процес приготування:
Приступимо до готування холодника на сметані. Буряк моєму, варимо до готовності, охолодити. Відвар буряків залишаємо, він нам ще знадобиться. Буряк нарізаємо квадратиками.
Картоплю миємо, відварюємо, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками. Ковбасу нарізаємо дрібними квадратиками.
Огірок миємо, відрізаємо кінчики, натираємо на крупній тертці. Зелена цибуля моєму, просушуємо, дрібно рубаємо.
Яйце відварюємо, очищаємо від шкаралупи, нарізаємо часточками.
В каструлі з’єднуємо буряк, картоплю, ковбасу, огірок і зелень. Заливаємо все відваром буряка, при необхідності доливаємо води. За смаком додаємо сіль, яблучний оцет. Все ретельно перемішуємо, ставимо в холодильник для настоювання на кілька годин.
Подаємо холодник порційно, перемішавши зі сметаною і прикрасивши за бажанням. Приємного апетиту!
Борщ з м'ясом Борщ класичний з м'ясом Холодник Холодник класичний