Самий літній суп – холодник, він приємно освіжить вас спекотним літнім днем. Цей суп простий у приготуванні, відноситься до низькокалорійним стравам. Найчастіше буряковий холодник готують на воді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 2,5 – 3 л
- Картопля – 3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Оцет яблучний 6% – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодник на воді. Буряк помийте, очистіть і відваріть до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.
Картоплю помийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, дістаньте з бульйону і залиште на час, поки він не охолоне.
В гарячий картопляний бульйон додайте цукор і оцет. Покладіть в бульйон буряк, яйця і картоплю.
Огірки наріжте півкільцями, якщо овочі великі, то розрізати на четвертинки. Покладіть їх у бульйон.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем, додайте її в холодник. Суп перемішайте і поставте в холодильник на 1-3 години, щоб він настоявся.
Подавайте холодник охолодженим, заправити його сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ класичний Холодний борщ Холодник з буряка Холодник класичний Холодник по-білоруськи