Самий літній суп – холодник, він приємно освіжить вас спекотним літнім днем. Цей суп простий у приготуванні, відноситься до низькокалорійним стравам. Найчастіше буряковий холодник готують на воді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 2,5 – 3 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати холодник на воді. Буряк помийте, очистіть і відваріть до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.

Картоплю помийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, дістаньте з бульйону і залиште на час, поки він не охолоне.

В гарячий картопляний бульйон додайте цукор і оцет. Покладіть в бульйон буряк, яйця і картоплю.

Огірки наріжте півкільцями, якщо овочі великі, то розрізати на четвертинки. Покладіть їх у бульйон.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем, додайте її в холодник. Суп перемішайте і поставте в холодильник на 1-3 години, щоб він настоявся.

Подавайте холодник охолодженим, заправити його сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ класичний Холодний борщ Холодник з буряка Холодник класичний Холодник по-білоруськи