Солодка молода буряк – важливий компонент холодника. У той час, коли буряки тільки-тільки дозріла, суп з неї виходить просто відмінний. Такий холодник швидко вгамує спрагу, наситить і зміцнить імунітет всієї родини, адже молода звекла робить суп по-справжньому вітамінним і корисним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Йогурт – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сметана – 100 гр.
- Буряк (з бадиллям) – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Редис – 1 жменя
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
Процес приготування:
Рецепт холодника з молодих буряків гранично простий! Всі інгредієнти підготувати, помити. У буряків відрізати бадилля, її зберегти. Саму буряк відварити до готовності.
Бадилля дрібно нашаткувати, варити 10 хвилин. Потім воду злити, бадилля просушити. Варений буряк охолодити, очистити і дрібно нарізати.
Редис і огірок вимити, очистити і нарізати тонкими кружечками. Кріп вимити, просушити на кухонному рушнику і дрібно порубати. Всі інгредієнти змішати в одній глибокій каструлі.
В окремій мисці з’єднати йогурт, сметану, воду і молоко, вимісити до однорідності. Потім залити отриманою рідиною інгредієнти.
За смаком додати в холодник з молодих буряків сіль, перець і лимонний сік. Подавати готовий суп порційно, за бажанням з часточками яйця і відварною картоплею. Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ холодный Холодний борщ з вареним буряком Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник класичний Холодник на воді