Хачапурі – це грузинські коржі, яких кілька видів, що розрізняються за формою і складом. Приміром, по-аджарський, рецепти яких ми пропонуємо, виглядають як човники з сиром, залиті яйцем. Хачапурі повноцінно підійде в якості ситного і смачного другого блюда.

Даний хачапурі по-аджарськи

Давайте приготуємо справжнє грузинське блюдо в домашніх умовах. Потрібно робити все з любов’ю і тоді ароматна коржик обов’язково порадує вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 5 ст. л.
  • Сир голландський – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати хачапурі по-аджарськи на кефірі легко! Розбиваємо в миску яйце. Додаємо до нього сіль і цукор. Віночком збиваємо.

вливаємо Туди кефір. У борошно (1,5 склянки) всипаємо 1 ч. л. соди і просіваємо. Відправляємо в миску з кефіром. Руками вимішуємо тісто близько 5 хвилин. Воно повинно стати м’яким. Перекладаємо його в миску і накриваємо серветкою. Залишаємо осторонь хвилин на тридцять.

Сир натираємо на дрібній тертці. Це буде основа нашої начинки.

Яйце збиваємо, а потім додаємо до нього 5 ст. л. молока.

Яєчно-молочну масу додаємо до сиру і перемішуємо.

Розділимо тісто на 2 частини. На столі, присипаним борошном, розкачуємо з кожної коло.

По краях закручуємо тісто трубочками до середини, щоб вийшов човник.

На кожен човник викладаємо начинку. Відправляємо випікатися на 15 хвилин. Температура духовки – 230 градусів.

Коли на коржику з’явиться золотава скоринка, дістаємо з духовки і вливаємо в кожну по яйцю. Знову повертаємо в духовку на пару хвилин.

Приємного апетиту!

Новости