Ікра з баклажанів – улюблена багатьма закуска! Незважаючи на безліч варіантів її приготування, окремої уваги заслуговують рецепти, згідно з яким ікра з баклажанів виходить неймовірно смачною. Просто пальчики оближеш! Даний рецепт не виняток. Пробуйте, експериментуйте!
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Томатна паста – 250 гр.
- Вода – 1 л
- Паприка – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 250 мл
Процес приготування:
Готувати рецепт ікри з баклажанів на зиму просто пальчики оближеш! Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо. Далі подрібнюємо очищені овочі довільним чином, адже в подальшому овочева маса буде перебиватися блендером.
Баклажани очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо баклажани в глибоку каструлю.
Далі цибулю і моркву необхідно окремо обсмажити. У кожну сковороду вливаємо олію (по 125 мл). Готуємо овочі на середньому вогні протягом 10 хвилин. Морква повинна стати м’якою, а цибулю прозорим. По готовності морква перекладаємо в каструлю до баклажанів.
До репчатому цибулі додаємо томатну пасту і половину від необхідної кількості води, все перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Наступний крок – обсмажений в томатній пасті цибулю перекладаємо в каструлю з іншими інгредієнтами, вливаємо туди залишився об’єм води і ставимо на вогонь. Тушкуємо овочеву масу близько 60-80 хвилин, періодично помішуючи. За 15 хвилин до готовності додаємо до овочів цукровий пісок, сіль, мелений перець і паприку. Не забуваємо влити оцет. Все перемішуємо і тушкуємо до готовності.
Після цього готові овочі необхідно перебити заглибним блендером до однорідності. Практично готову баклажанну ікру ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо газ.
Овочеву масу в гарячому вигляді розподіляємо по підготовленим банкам і закатуємо.
Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Після цього переміщуємо ікру на тривале зберігання в прохолодне місце.
Смачна, апетитна ікра з баклажанів готова!
Приємного вам апетиту!
Баклажани на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму