Ікра з баклажанів – улюблена багатьма закуска! Незважаючи на безліч варіантів її приготування, окремої уваги заслуговують рецепти, згідно з яким ікра з баклажанів виходить неймовірно смачною. Просто пальчики оближеш! Даний рецепт не виняток. Пробуйте, експериментуйте!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Вода – 1 л
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл

Процес приготування:

Готувати рецепт ікри з баклажанів на зиму просто пальчики оближеш! Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо. Далі подрібнюємо очищені овочі довільним чином, адже в подальшому овочева маса буде перебиватися блендером.

Баклажани очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо баклажани в глибоку каструлю.

Далі цибулю і моркву необхідно окремо обсмажити. У кожну сковороду вливаємо олію (по 125 мл). Готуємо овочі на середньому вогні протягом 10 хвилин. Морква повинна стати м’якою, а цибулю прозорим. По готовності морква перекладаємо в каструлю до баклажанів.

До репчатому цибулі додаємо томатну пасту і половину від необхідної кількості води, все перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Наступний крок – обсмажений в томатній пасті цибулю перекладаємо в каструлю з іншими інгредієнтами, вливаємо туди залишився об’єм води і ставимо на вогонь. Тушкуємо овочеву масу близько 60-80 хвилин, періодично помішуючи. За 15 хвилин до готовності додаємо до овочів цукровий пісок, сіль, мелений перець і паприку. Не забуваємо влити оцет. Все перемішуємо і тушкуємо до готовності.

Після цього готові овочі необхідно перебити заглибним блендером до однорідності. Практично готову баклажанну ікру ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо газ.

Овочеву масу в гарячому вигляді розподіляємо по підготовленим банкам і закатуємо.

Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Після цього переміщуємо ікру на тривале зберігання в прохолодне місце.

Смачна, апетитна ікра з баклажанів готова!

Приємного вам апетиту!

Баклажани на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму