Як швидко приготувати ікру з баклажанів – дуже легко! Використовуючи наш перевірений рецепт, ви приготуєте смачну ікру, не витративши на це багато сил і часу і зробите запаси. Завдяки різноманітності овочів ікра виходить соковитою, живильної і в міру гострою. Смак, гостроту і кількість рослинного масла ви можете регулювати на ваш смак. Отже, приступимо!
Інгредієнти: на 4 л.
- Баклажан – 2 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Вода – 3 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Морква – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Масло соняшникове – 350 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати ікру з баклажанів на зиму з часником легко! Для приготування ікри ми відібрали невеликі міцні баклажани. Промиваємо під струменем проточної води, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи обсохнули. Потім видаляємо плодоніжки і нарізаємо баклажани невеликими кубиками.
Баклажани, кладемо в глибоку миску, заливаємо водою і додаємо 4 ст. л. солі. Все добре перемішуємо і залишаємо на 40-50 хвилин, щоб з баклажанів вийшла вся гіркота.
В цей час промиваємо болгарський і гострий перець, видаляємо плодоніжки і насіння і шаткуємо їх дрібними кубиками. Моркву чистимо й промиваємо, натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо, замочуємо на 10 хвилин у холодній воді, щоб він не дратував очі при нарізці, і шаткуємо його дрібними кубиками.
Баклажани викладаємо в попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо. Потім перекладаємо баклажани в глибоку каструлю. Далі обсмажуємо по черзі всі овочі: цибулю, моркву і болгарський перець. Помідори промиваємо, нарізаємо кубиками, кладемо на сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.
Всі овочі перекладаємо в каструлю, ставимо її на повільний вогонь, додаємо сіль, цукор, гострий перець, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин, не забуваючи періодично помішувати. За 10 хвилин до закінчення варіння в каструлю додаємо пропущений через прес часник, рослинне масло і оцет, перемішуємо і тушкуємо до готовності. Потім знімаємо з вогню.
Гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо ікру на зберігання в темне прохолодне місце, де вона може зберігатися всю зиму.
Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Соте з баклажанів на зиму