Смачна ікра з кабачків і баклажанів – відмінний варіант холодної закуски або гарніру до м’ясних страв. Завдяки невеликій кількості рослинного масла, на якому ми обсмажуємо овочі, ікра виходить легкою і зовсім не жирною. Помідори додають ікрі соковитість і невелику кислинку, цукор і сіль ідеально завершують її приголомшливий смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баклажан – 2 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 4 – 5 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати ікру з кабачків і баклажанів на зиму без стерилізації? Кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
Баклажани промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Посипаємо баклажани сіллю, перемішуємо, викладаємо в друшляк, щоб стекла зайва волога.
Помідори промиваємо, надрізаємо хрест-навхрест шкірку, ошпарюємо окропом і чистимо від шкірки.
Помідори подрібнюємо в блендері.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в попередньо розігріту глибоку сковороду з олією і обсмажуємо пару хвилин.
Потім до цибулі додаємо кабачок і баклажани, добре перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини.
Потім в сковороду додаємо подрібнені томати, перемішуємо і накриваємо сковороду кришкою, залишаємо овочі тушкуватися 10-12 хвилин на повільному вогні.
Додаємо в овочі подрібнений часник, свіжий кріп, сіль і цукор. Всі інгредієнти добре перемішуємо і продовжуємо тушкувати 10-12 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Готову гарячу ікру розкладаємо в стерилізовані банки, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник.
Баклажани як гриби на зиму Кабачки з баклажанами ПП рецепти з кабачків Салат з баклажанів і кабачка на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Страви з кабачків